Hjem > Nyheder > Indhold

Solfangereens rolle

Aug 22, 2019

Den mest basale funktion af solopladnings- og afladningskontrolleren er at styre batterispændingen og åbne kredsløbet. Når batterispændingen stiger til et vist niveau, stoppes batteriet desuden. Den gamle version af controlleren afslutter mekanisk åbningen eller lukningen af kontrolkredsløbet, stopper eller starter den strøm, der leveres til batteriet af strømkilden.

Styreenheder bruges i de fleste solceller til beskyttelse af batteriet mod overopladning eller overdosering. Overopladning kan fordampe elektrolytten i batteriet, forårsage funktionsfejl, og for meget afladning af batteriet kan forårsage for tidligt svigt i batteriet. Overopladning og overdispensering kan beskadige belastningen. Derfor er controlleren en af kernekomponenterne i det fotovoltaiske kraftproduktionssystem og er også hoveddelen af afbalanceringssystemet BOS (Balance of System).

Kort sagt kan solenergi-controllers rolle opdeles i:

1, strømjusteringsfunktion;

2, kommunikationsfunktion: enkel indikationsfunktion, protokolkommunikationsfunktion såsom RS485 Ethernet, trådløs og andre former for baggrundshåndtering;

3, perfekt beskyttelsesfunktion: elektrisk beskyttelse omvendt forbindelse, kortslutning, overstrøm osv.