Hjem > Nyheder > Indhold

Battery Balancer: Hvad man skal balancere og hvordan

Jul 15, 2020

Forskellige algoritmer afbatteribalanceringdiskuteres ofte, når flere serielle celler bruges i en batteripakke til en bestemt enhed. Midlerne, der bruges til at udføre cellebalancering, inkluderer typisk at omgå nogle af cellerne under opladning (og undertiden under afladning) ved at forbinde eksterne belastninger parallelt med cellerne gennem kontrol af tilsvarende FET'er. Den typiske by-pass strøm spænder fra et par milliampere til ampere. En forskel i cellespændinger er en mest typisk manifestation af ubalance, der forsøges at blive korrigeret enten øjeblikkeligt eller gradvist gennem forbipasserende celler med højere spænding.

I vores arbejde møder vi ofte kunder, der spørger, hvilke typer batterier der bruges af batteriudbalancering? Det kan bruges til ethvert batteri, op til 18V pr. Batteri, 36V i alt.

Detbatteri afbalanceringudjævner ladningstilstanden for to 12 volt batterier i serie eller flere batterier i serie. Nårsolcontrollerladespænding for et 24 V batterisystem overstiger 27 V, batteriets afbalancering er tændt for at sammenligne spændingen på to batterier, der er tilsluttet i serie. Batteribalanceren får en maksimal strøm på 1 ampere fra batteriets maksimale spænding. Den resulterende forskel i ladestrøm sikrer, at alle batterier bevæger sig mod den samme opladningstilstand.

Om nødvendigt kan flere balancere tilsluttes parallelt. Tre batteribalancere afbalancerer 48 volt batteripakke.

For øvrig brugte mange af vores kunder BMV-700/702batteri skærmarbejde sammen med batteribalancer.

2_2